Over Luc
Luc Buijsse. Ondernemer. Navigator
In 1996 startten mijn echtgenote en ik met volle overtuiging en inzet een IT-bedrijf, in Breskens, waarbij ons productaanbod kort na de start werd aangevuld met kantoorartikelen en kantoormeubilair.
Onze onderneming groeide al snel uit tot een bedrijf van zo’n 20 medewerkers en we leerden in een rap tempo de vele aspecten van het ondernemerschap kennen.Een fantastische tijd, samenwerken met mensen, voor mensen en ondernemingen.
Maar we hebben ook moeilijke momenten beleeft, zowel zakelijk als mentaal. Altijd maar weer alle ballen hooghouden.
En na een periode van ongeveer 20 jaar bemerkte ik bij mezelf de eerste verschijnselen van vermoeidheid.
​
We besloten het bedrijf in 2019 te verkopen, zodat de onderneming verder kon groeien, de positie in de markt kon worden uitgebreid en er continuïteit was voor de klanten en het personeel. Met een gerust hart nam ik samen met mijn echtgenote afscheid van hetgeen ons al die jaren had beziggehouden.
Een pak van mijn hart? Nou… nee!
Ik kreeg last van schuldgevoelens. Schuldgevoelens over beslissingen die ik in het verleden genomen had, zowel zakelijk als privé.En ik zat vol met vragen.
​
Had ik ons bedrijf ook verkocht als ik in het verleden wat meer op mezelf had gepast?
​
Wat als ik meer rust had genomen?
​
Had ik in het verleden misschien beter eens meer extern advies ingewonnen, of opengestaan om te klankborden?
​
En niet onbelangrijk, ik had gewoonweg niet over mijn toekomst nagedacht en zat met de vraag:
wat wil ik nu echt?
​
Ik belandde in het bekende zwarte gat en een ongezonde levensstijl hielp daarbij niet in mijn voordeel om hieruit te komen.
Vanzelfsprekend had ik weleens gelezen over een burn-out of erger, maar nog steeds had ik zelf niet in de gaten dat ik hier zelf aardig naar onderweg was. Tot op het moment het gewoonweg niet meer ging en ik dezelfde dag nog de diagnose depressie ontving.
Ik belandde in de zwartste periode van mijn leven, een tijd die ik niemand gun,Met vallen en opstaan, met behulp van specialisten, maar zeker ook mijn gezin, familie, een paar vrienden ben ik er weer bovenop. En ik heb er veel ontzettend veel van geleerd.
Graag wil ik ondernemers helpen voorkomen wat mij is overkomen.
Mijn aanpak is laagdrempelig en op maat.
Door in gesprek te gaan, om zo mijn kennis en ervaringen, als mens en ondernemer, te delen.
Het mooiste is om hierbij preventief te werk te gaan om op die manier zogenaamde vijf voor twaalf (of later) situaties te kunnen voorkomen.
Want met de juiste steun, is en blijft ondernemen een van de mooiste dingen die er zijn.
Mijn missie is het laagdrempelig overbrengen van mijn eigen kennis en ervaring, waardoor ondernemers een juiste balans vinden tussen werken en privé en wij een bijdrage leveren aan hun levenssucces